Sfaturi la cumpărarea unei mașini second hand

Majoritatea mașinilor noi își pierd chiar și până la 40% din valoare după primul an. Așadar, cumpărarea unei mașini second hand este o modalitate excelentă de a reduce costurile cu achiziția autoturismului pe care ți-l dorești.

Însă există riscuri, așa că este important să nu te grăbești. Fă-ți temele din timp, verifică site-urile de profil și prețurile, compară mașini similare găsite în diverse anunțuri. În felul acesta vei știi cât mai multe despre valoarea mașinilor pe care le iei în calcul.

masini second hand prin nextcarleaseNu mergeți la vizionare pe timp de ploaie, în lumină slabă sau noaptea. Nu veți putea verifica în mod corespunzător starea dacă mașina este udă deoarece apa ascunde zgârieturi, lovituri și alte probleme. Asigurați-vă că puteți vedea vehiculul clar și din toate unghiurile.

Vânzarea de mașini în leasing este foarte populară, inclusiv în România. Dacă cumpărați de la cineva care nu și-a plătit contractul de finanțare, furnizorul de finanțare ar putea recupera mașina, lăsându-vă fără bani sau chiar fără mașină. De accea este important să efectuați o verificare detaliată, mai ales dacă cumpărați de la un vânzător privat sau de pe un site.

La o inspecție vizuală atentă, panourile nealiniate sau culorile nepotrivite pe uși, capotă și hayon pot indica faptul că mașina a fost reparată după un accident. Urmele de vopsea spray pe mânerele ușilor, garniturile ferestrelor pot indica urme de reparații.

Dacă compartimentul motorului pare că a fost curățat recent, proprietarul ar putea încerca să îndepărteze dovezile unor scurgeri de lichid. O verificare sub capotă după un test de conducere lung ar trebui să dezvăluie orice probleme.

 

Ce beneficii ai dacă alegi Nextcarlease

Primul pas în achiziția unei mașini second-hand este să găsești un partener avizat, care să te ajute să identifici autoturismul pe care ți-l dorești.
De aceea, consultanții Nextcarlease, cu o experiență în domeniul auto de peste 10 ani, sunt pregătiți să îți prezinte o gama largă de autoturisme care îndeplinesc toate cerințele tale.

La Nextcarlease vei gasi intodeauna masina potrivita, nu mai veche de 5 ani. Toate autoturismele sunt insotite de rapoarte elaborate de specialisti, poze detaliate si descrieri suplimentare. Astfel, tu vei avea mereu siguranta asupra achizitiei beneficiind totodata si de preturi foarte atractive.