Predare leasing auto – ce este și cum funcționează

Se poate întâmpla să semnezi un contract de leasing auto pe 48 sau 60 de luni și să vrei să renunți la mașină după 1 – 2 ani.
Indiferent de motiv, fie că nu îți mai place sau nu mai poți plăti ratele de leasing, poți face o predare de leasing.
Cu alte cuvinte, poți scăpa de mașină înainte de expirarea contractului de finanțare. Procedura de predare leasing nu este complicată dar necesită o serie de pași precum aprobarea societății de leasing si acceptul finanțatorului.

Pe scurt, predarea de leasing auto înseamnă că altcineva va prelua ratele tale și va folosi mașina. Contractul se face în baza unei novații denumit act juridic civil, în baza căruia o creanță sau obligație veche se stinge și în locul ei apare alta nouă. Contractul este sub formă tipărită și se încheie între societatea de leasing, utilizatorul inițial denumit cedent și utilizatorul care preia leasingul denumit cesionar.

Toată acțiunea de predare leasing se realizează printr-un contract de novație încheiat între cele trei părți implicate:
1. societatea de leasing (care este și deținătoarea autoturismului);
2. cedentul – persoana sau societatea care predă leasingul;
3. cesionarul – persoana sau societatea care preia leasingul.

Preluare leasing auto

De ce ar prelua cineva un leasing?

Există multe avantaje, cele mai importante fiind varietatea și prețul. Este cunoscut faptul că o mașină în leasing este mult mai ieftină în comparație cu achiziționarea unui autoturism nou. De asemenea, poți găsi o mașină de fabricație recentă fără mulți kilometri.

Sunt foarte simplu și chiar este simplu. Cu toate astea, cesionarul (cel care preia leasingul) trebuie să îndeplinească câteva aspecte și, în anumite cazuri, anumite condiții suplimentare impuse de societatea de leasing.

acte necesare leasing auto

La Nextcarlease îți oferim suport, consultanță și cele mai bune prețuri la predare leasing. Iar dacă îți dorești o mașină în leasing, venim cu soluții de finanțare avantajoase și 2 ani de garanție extinsă, fără limită de km, cu decontare la reprezentanța mărcii.